donderdag 11 januari 2007

Stichting Saving Grace Foundation

Wij hebben besloten om toch wat voor een goed doel te doen. Wij zijn onlangs benaderd door een bijzondere vrouw, Hetty van Dijk, die zich met haar stichting inzet voor de HIV besmette mensen in Malawi. Hieronder kan je meer lezen over wat de stichting doet en uiteraard zullen er nog genoeg verhalen volgen.



The Saving Grace Foundation
door Hetty van Dijk



Een tijdje geleden attendeerde tante (van Laura) Hennie mij op de plannen van Tom & Laura. Zelf besmet met het Afrikavirus, was ik direct geïnteresseerd in hun trip en vooral benieuwd of ze Malawi zouden aandoen. Daar loopt namelijk een door mij opgestart project, Saving Grace.

In 2003 ontmoette ik in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi, via een publicatie in The Guardian, Grace Mathanga, een toen 30-jarige vrouw, besmet met het aids-virus. Haar man en enig kind had zij al verloren aan deze ziekte, nu bleek ook zij HIV positief. Levensreddende aids-remmers waren echter voor haar onbetaalbaar en daarmee leek ook haar lot bezegeld. Als arts liet de gedachte mij niet los dat ik voor 25 Euro per maand een leven kon redden, en zo kwam ik met Grace in contact. We maakten samen plannen om haar medische verzorging veilig te stellen, en de maandelijke levering van de benodigde medicijncocktail te garanderen, ook na mijn vertrek. En zo geschiedde: sinds augustus 2003 slikt Grace iedere dag twee tabletten, en is haar gezondheid aanzienlijk verbeterd en inmiddels gestabiliseerd.

Een half jaar later bezocht The Guardian Grace opnieuw, en berichtte uitvoerig over haar. Hierop ontving ik zoveel reacties op mijn e-mailadres (400), dat ik in overleg met The Guardian een organisatie heb opgericht, om alle donaties in goede banen te leiden, The Saving Grace Foundation (SGF). Sindsdien doneert onze stichting jaarlijks een kleine 40.000 Euro aan HIV positieve Malawianen, aanvankelijk voor aids-remmers, later toen die gratis beschikbaar kwamen, voor algemene ondersteuning. Er is daarvoor een samenwerkingsverband opgezet met NAPHAM, de National Association of People living with HIV/Aids in Malawi. Deze organisatie geeft voorlichting, verzorgt transport naar en van ziekenhuizen, levert thuiszorg, en begeleidt in de breedste zin mensen met HIV/Aids door het hele land. Jaarlijks wordt ter plaatse geëvalueerd en ontvangen onze donateurs een update.

Laura & Tom willen Grace en NAPHAM bezoeken in Lilongwe. En omdat ze nu en onderweg ook een beetje reclame voor SGF willen maken, prijkt er een fraaie sticker op hun auto. Onze website www.savinggrace.eu is binnenkort operationeel en via rekeningnummer 48 24 35 488 tnv St. Saving Grace Foundation te Oosterend zijn alle donaties meer dan welkom.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

I really like what you guys are up too. This type of clever work and reporting!
Keep up the good works guys I've incorporated you guys to my personal blogroll.

Here is my website omega juicers

Anoniem zei

This is my first time pay a quick visit at here and i am actually pleassant to read everthing at single place.


Feel free to visit my website - http://support.pyrotek-emp.com/index.php?title=User:TommieAau

Anoniem zei

Good way of describing, and good post to
take facts on the topic of my presentation topic, which i
am going to convey in university.

my weblog :: youtube views

Anoniem zei

If some one wishes to be updated with most up-to-date
technologies after that he must be go to see this web page and be up to date every day.



Here is my web blog benefits of Juicing

Anoniem zei

Very soon this site will be famous amid all blog users,
due to it's pleasant articles

My weblog ... taco bell free tacos

Anoniem zei

Inspiring quest there. What occurred after? Thanks!



Here is my blog ... profile layout

Anoniem zei

I'm impressed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that's equally educative and interesting, and without a
doubt, you have hit the nail on the head. The issue is an issue that too few people are speaking intelligently about.
I am very happy I found this during my search
for something relating to this.

Take a look at my web page :: web page

Anoniem zei

Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us
have created some nice methods and we are looking to trade strategies with other folks, be sure to shoot me an email if interested.


Also visit my site remy virgin hair