dinsdag 20 februari 2007

Einde Europa!!

Na een langere reis dan gepland, hebben wij bijna Europa verlaten. De vertraging was niet zo heel erg, aangezien wij een aantal dagen hebben doorgebracht bij Garage Orliac, voor de kenners onder ons; de garage in Lougratte. Nu was dat geen probleem, omdat wij gebruik konden maken van het huisje van Nico en Lidy.

Het klinkt heel dramatisch, een paar dagen bij een garage doorbrengen. Maar dat viel reuze mee hoor, het was best gezellig! Het hele dorp liep bij deze garagist naar binnen voor een praatje, dus je begrijpt het, we moesten gewoon een beetje geduld hebben..en we hebben van een dorpsbewoner meteen nog wat tips over Marokko gekregen!

De reden voor ons bezoek aan de garagist, waren de voorwiellagers, die moesten een beetje gesteld worden. Een klusje van niets, maar zonder het juiste gereedschap lastig, dus gekozen voor het gemak. Tijdens ons verblijf bleek ook ons scheidingsrelais (onderspanning beveiliging voor de start accu’s) kapot, dus ook hiervoor een nieuwe geregeld. Dit probleem kwam vooral door een miscommunicatie tussen Tom en de gebruiksaanwijzing…

Enfin, alle problemen verholpen en zaterdagochtend zijn wij vroeg vertrokken richting Spanje, met een route via Andorra. Het blijft toch altijd leuk, wintersport files, sneeuw en vooral een aantal steile hellingen, maar de patrol heeft zich voortreffelijk gehouden. Goed, de auto’s achter ons hadden iets wat last van een zwarte mist, maar ook daar hebben wij geen klachten over gehoord (we hadden de muziek maar wat harder gezet).

En toen kwam het grote moment; in Andorra, voor het eerst kamperen, in de buitenlucht! Het was een beetje koud, maar het gaf een super goed gevoel om echt in de ‘bush’ te zijn.

Zondag hadden we besloten om op tijd te vertrekken met als doel voorbij Madrid te komen. Het was super rustig op de weg, en uiteindelijk zijn we zelfs tot iets voorbij Granada gekomen. Morgen nog een klein stukje naar Malaga of Algeciras en dan gaat het ‘echte’ avontuur beginnen, Marokko!!!

We zullen proberen om in ieder geval iedere week een stukje te schrijven!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn om wat van jullie te horen! Het klinkt allemaal gaaf & cool. Ik ga van 24-28 febr. naar Londen om met mijn Britse coaches over nieuwe plannen voor Saving Grace te praten.
Goede reis, keep running en liefs van een grijs fris Texel,
Hetty

Anoniem zei

Erg leuk jullie bericht te lezen, buurtjes! We waren al benieuwd waar jullie nu ongeveer waren, super om jullie zo te kunnen volgen! Dat Google Earth ziet er ook cool uit, ben steeds op zoek naar een rode auto, ha ha! Enjoy en een mooie reis door Marokko!

Liefs,
Eline

Anoniem zei

Hee lieverds! Wauw, wat een verhaal al, enorm auto-gedoe, ECHT slapen buiten in de kou, jajajajaja, jullie gaan nu t echte avontuur tegemoet.. ;-) Spannend hoor!! Leuk om te lezen wat jullie allemaal doen en meemaken, ik blijf jullie volgen hoor! Doe voorzichtig he, en ga t ook vooral naar je zin hebben natuurlijk..!! ;-)
Liefs, Sharon

Anoniem zei

he tom en lau,

zet hem op hoor. Geniet van al de mooie dingen daar. Ik ga jullie proberen te volgen maar ik weet alleen niet of mijn computerintelligentie zover rijkt.

dikke kus,

barbara, thimethy, ryan en natuurlijk peter

Anoniem zei

Hey avonturiers!

Super om wat van jullie te horen!
Heel veel succes met de echte start van jullie reis, hopelijk krijgen jullie niet te veel problemen met de auto!
Oh eh Lau de uitslag was positief van afgelopen dinsdag (ziekenhuis). Dus geen zorgen maken hoor!
Nou heel veel plezier en succes in Marokko! Wij denken echt elke dag aan jullie! We hebben zelfs vorige week iets afrikaans gegeten om ook een beetje in de sfeer te komen haha!

Hele dikke kus en knuffel!

Liefs Rob & Sandra

Anoniem zei

Hé Tom en Lau,
Goed om wat van jullie te horen!
Hier alles ok!! Bijna weekend, ik stuur dit weekend nog wel even een mailtje..

X Maris

Anoniem zei

Hoi Tom en Laura,

Heel leuk om op de hoogte te zijn van jullie avontuur!
We wensen jullie nog heel veel plezier in het verre Afrika!

Groetjes,

team Jawi Sportcentrum